Leif Kuismanen yrittäjyysvalmentaja, osuuskuntaneuvoja.

 

 

 


 Leksa Työosuuskunta Innetistä esittelee!

 

 Leif2016


Toiminnanohjaaja

Liittynyt Työosuuskunta Innetin jäseneksi syksykesällä 1997. Toiminut hallituksen jäsenenä vuodesta 1998. Hallituksen puheenjohtaja yhtäjaksoisesti vuoden 1998 alusta.

 

Työkokemuksia.
Ollut mukana yritysneuvonnassa, uusien yritysten perustamisessa, sekä ollut perustamassa useita osuuskuntia muiden yritysmuotojen lisäksi. Olen osallistunut myös johtotehtäviin, toimitusjohtajan tehtäviin, sekä hallitustyöskentelyyn perustettujen yritysten kohdalla.
Taustalla oma yrittäjyys osittain myös palkkatyön ohella 1980 luvun alusta vuoteen 1994 autoalalta sisältäen korjaamon, huollon, varaosamyynnin sekä osien maahantuonnin.

Toiminut tietotekniikan päätoimisena vastaavana kouluttajana A – AB korttikoulutukset, informaatiojulkaisu, lisäksi yrittäjyyden- sekä yrityskouluttajana.
Yritysneuvojana Lahden alueen Uusyrityskeskuksessa. 
Olen osallistunut työttömien yhdistyksen toimintaan ollen vastaava työpajaohjaaja sekä työvoimapoliittisen hankkeen hankepäällikkönä.

Yrittäjyyden, osuustoiminnan sekä työllisyystoimien lisäksi kouluttanut informaatiotekniikkaa (IT, ATK), julkaisun perusteita, hakukoneoptimointia, näkyvyyden- sekä markkinoinnin perusteita, asiakaspalvelua, myynnin tehostamista.

Kokemusta minulla on myyntialalta myyjänä, myyntipäällikkönä, myyntiasiamiehenä, puhelinmyyjänä sekä media-alan myyntikouluttajana.
Olen ollut Kesoil huoltoaseman huolto- ja asiakkuuspäällikkö, sekä Osmatic Oy ATK- päällikkö, lisäksi Etene Oy:n Itä-Suomen vastaava media-aluemyyntipäällikkö (mm. Rakentajan ABC ym.). Lisäksi erilaisten printtimedia julkaisujen vastaava toimittaja.

Luottamustoimina erilaisten yhdistysten hallitustustyöskentely, autokorjaamon luottamusmies (Metallityöväen liitto v 85 -86), Jäsenenä eri oppilasneuvostoissa. Virkanimitys Lahden TE-toimiston työsuunnittelija 2010 -2012.
Coop Finland ry osuustoiminnan kehittäjät hallituksen jäsen 2010 - 2019.
Lahden alueen osuuskunta Startin toimitusjohtaja 2010 - 2012, perustajajäsen 2009, hallituksen jäsen.
Kuusankosken Yrittäjät ry:n hallituksen jäsen v. 2019.


Omat kouluttautumiset.
Ammatillinen koulutuspohja: Ammattikoulutus autonasentaja, ammatilliset autoalan lisäopinnot sekä erikoistumiset moottori-, alusta-, autosähkö- sekä pneumatiikka-asentaja (Automaatti vaihteistot). Myöhemmin tietotekniikan osa-alueelta lisäksi etäkouluttaja- sekä julkaisu- ja verkkoviestintä (1998), Mikrotuki, Sovelluskehittäjä, A, AB kortit, Tietoliikenne tietojen käsittely (Rastor), Julkaisu - ja informaatio. Tietojenkäsittelyn jatkokoulutus,  Myös lukuisia myyntialan koulutuksia ( Sissimarkkinointi, Ratkaisumyynti ) Yrittäjyysvalmentaja (pedagoginen )

 

Työosuuskunta Innetti tarjoaa palveluksinani mm:

- Yrittäjyysvalmennuksia
- Yritysneuvontaa
- Osuustoiminta esityksiä, luentoja
- Hinnoittelu, kannattavuus arviointeja
- Työosuuskuntaa koskevaa lain tuntemusta
- Toiminnanohjausta
- Ideointia sekä kehitystä
- Budjetointineuvontaa
- Proaktiivisen toiminnan perusteita
- Osuustoiminnan synegiaetujen kartoitusta ja opastusta
- Asiantuja arviointeja sekä lausuntoja
- Yrittäjyyden persoonallisuusarviointeja
- Asiakaspalvelu- sekä myyntikoulutusta
- Markkinoinnin perusteita osuustoiminnassa.


 

Osuustoiminta

WP 20140905 004Vuoden 1998 alussa kirjoitin ensimmäisen puheeni osuuskunnan puheenjohtajana. Kerroin miten työelämän muutokset ovat näkyviä. Pitkät yhtäjaksoiset työsuhteet ovat yhä harvemman herkkua uusien lyhyiden ja ehkä kenties kokonaan yhä uudenlaisien työsuhteiden osuessa kohdalle.

Tämä suuntaus on yhä edelleen sama. Työsuhteet ovat yhä useammin lyhytkestoisia. Yhä useammin työntekijän kohdalle tulee tarve opiskella täydennystä, tai jopa kokonaan uutta alaa ja ammattia.

Osuustoiminta on yksi tämän päivän voimakkaimmista nousijoista. Osuuskuntien uusi vahva tuleminen työelämän uudistajaksi on perua jo 1800 luvun vanhasta perinteestä. Osuustoiminta on yhteisöllisyyttä ja yhteistä vastuunkantoa.

Osuuskunta antaa mahdollisuuden olla vahvuudeltaan erilainen yhteisen päämäärän ollessa kaikille sama.

 

Tiesitkö että sinäkin voisit tarjota meille osaamistasi? Me haluamme yhä useamman toteuttavan unelmiaan. Tulisitko joukkoomme?

Innetti on eri alan ammattilaisten omistama yhteinen yritys joka tarjoaa osaamistaan niin yksityisille kuin yrityksillekin. Tarjoamaamme tuoteperheeseen kuuluvat työn ja monipuolisen osaamisen lisäksi erilaiset tuotteet ja erikoispalvelut.

 

*


Reilu peli

 

Olipa asiasi millainen tahansa, olitpa yksityinen tai yritys/yrittäjä. Yritysideasi tai kehittämisideasi kiinnostaa minua. Olen osuustoiminnan kannattaja mutta se ei tarkoita että tyrkytän sinulle yhtä ja ainoaa. Sinä päätät omat asiasi sekä oman yritysmuotosi tai työllistymiskeinosi, tai olet päättämättä.

Keskustelen kanssasi mielelläni työllisyysasioista, yrittämisestä , tai vaikkapa omasta työllisyystilanteestasi. En ole viranomainen vaan edustan ennenminkin vertaista. Minulla on paljon kokemusta josta saattaa olla sinulle hyötyä. Vastavuoroisesti sinä voit jakaa kokemuksesi minulle. Uskon että yhdessä syntyy aina enemmän kuin yksin. Kyse on nyt sinusta!

Viesti tai chat

 


Yhdessä olemme enemmän

Työllistyminen itsenäisesti on tänä päivänä suositumpaa kuin koskaan. Vaikka suosio ei suoraan näy uusien yritysten perustamisena, se on silti totta. Itsensätyöllistäminen, eli käyttäen oman toimintansa tukemiseksi ulkopuolista laskutuskanavaa, tai alustatoimintaa on erittäin suosittua.

Se on kuitenkin lähes aina "yksin yrittämistä". Useat saman alan toimijat kilpailevat samoista markkinoista. Tässä kilpailussa otetaan joskus käyttöön rajutkin menetelmät kuten hinnanalennus ja jopa työn laadun vähentäminen.

Osuuskunta tarjoaa yhteisen katon toimijoilleen jonka suojissa ei tarvitse olla yksin. Yhdessä mahdollisuudet ovat paremmat.


  FBook  Tawk    instagram     TWitter

 

 


 

 

 

 

 

uuteen korttiin pohja 

 

 

Kotisivut